Hello.
There is a Zyxel Keenetic router with two antennas which.
Several devices are connected to it via Wi-Fi

Recently there was a problem, the Internet often falls off, and on all devices, but not at the same time, but separately.For example, there is an Internet on the computer, there is no iPad or vice versa.There are all kinds of combinations.
Wi-Fi itself works.

In the settings of the router in the"List of connected Wi-Fi devices" section, the message"Obtaining IP address" periodically appears near each device.
Here is a screen - take.ms/S9McJ

And apparently at this moment it is on this device that the Internet disappears.

Tell me how to fix it?

3 Answers 3

Can someone try to break or the signal gets lost from some microwave oven
manually set the channel
  • I set the channel manually.It started a couple of days ago.Nobody tries to break anything and there are no microwaves – Preschool85 Apr 3 '15 at 17:03
  • [[txname]]: what exactly is the model of the router? Is the firmware updated? On the first Gigs there was a problem with DHCP - fixed – Quaint2 Apr 3 '15 at 17:05
  • it’s not written on the back.300 megabits in front.two antennas.updated the firmware today – Preschool85 Apr 3 '15 at 17:08
  • [[txname]]: didn’t you try to watch from below? black White? – Quaint2 Apr 3 '15 at 17:09
  • white.back=bottom – Preschool85 Apr 3 '15 at 17:10
  • [[txname]]: connect by telnet to it, and execute"ip dhcp pool _WEBADMIN lease 172800" – Quaint2 Apr 3 '15 at 17:10
  • did.what does that mean? ))) – Preschool85 Apr 3 '15 at 17:21
  • [[txname]]: zyxel.ru/kb/2993 – Quaint2 Apr 3 '15 at 17:22
  • [[txname]]: successful? – Quaint2 Apr 3 '15 at 20:47
  • nea.ne helped(( – Preschool85 Apr 4 '15 at 11:06
  • where else can I see? – Preschool85 Apr 4 '15 at 11:06
Because this is a buggy router, I still could not decide, I had to install a computer instead of a router.
  • everything worked fine the whole year.Such a problem appeared only three days ago – Preschool85 Apr 4 '15 at 11:06
by default, in kinetics, the lisa time is 10 minutes.Leave more time, there will be no such problems.This is done through the CLI, you need to telnet to the router and give two commands
ip dhcp pool _WEBADMIN lease 7200
system config-save

The example sets 7200 seconds(2 hours), you can do more.